Mosselen eten in Hoek van Holland

Premier mosselen bij Beachclub The BingZe zijn er weer.. de heerlijke Premier mosselen!

Kom lekker genieten van een heerlijke mosselpan op het strand van Hoek van Holland. Wij serveren onze mosselen met twee sauzen, salade en frites. Ze worden op traditionele manier gekookt met verse groenten en een lekkere scheut witte wijn.

Wij halen onze mosselen bij Krijn Verwijs te Yerseke, ze zijn allemaal afkomstig uit de allerbeste kweekgebieden uit de Oosterschelde. En dat het echte Zeeuwse mosselen zijn, dat proef je! Al onze mosselen worden met de grootste zorg en aandacht behandeld. Vanaf de vangst tot en met de verpakking in onze fabriek. En dat vertaalt zich in rijk gevulde mosselschelpen met een goede, constante kwaliteit én een uitstekende smaak.

Onze mosselen voor u

Kijk hieronder hoe de mosselen bij u op tafel komen:

Mossels zijn als ‘zeevrucht’ een bekend ingrediënt, ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen. Honderd gram gekookt mosselvlees levert 70 kcal.

Mosselen bij The BingHet mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een r zoals vroeger wel beweerd werd.

In België worden mosselen doorgaans met frieten gegeten, in Nederland kiest men meestal voor mosselen met brood en sauzen of met friet. De tot voor kort enige mosselveiling van Europa staat in Yerseke, recent wordt de Vlaamse mossel uit hangmosselcultuur in Oostende geveild. De met name in België en Nederland populaire Zeeuwse mossel wordt grotendeels verhandeld in Yerseke.

De belangrijkste natuurlijke vijanden van de mossel zijn waadvogels, zoals de scholekster, de eidereend en de zee-eend. Bij laag water zoekt de scholekster de mossels op en verbrijzelt ze of wrikt ze met haar snavel open. Daarnaast zijn zeesterren ondanks hun slome beweging geduchte roofdieren. Een zeester kruipt op de mossel en trekt met zijn armen de twee schelpdelen van elkaar. De armen van de zeester zijn voorzien van vele kleine zuignapjes aan de onderzijde. Deze worden vastgezogen aan de schelpen van de mossel en leveren zo een trekkracht op de schelp. De zeester hoeft verder geen inspanning te leveren aangezien de zuignapjes een constante kracht uitoefenen.

Premier mosselen bij The Bing Hoek van HollandZoals elk schelpdier moet de mossel om de schelp dicht te krijgen zijn sluitspier gebruiken. Het dichthouden van een schelp kost dus ook zonder een aanval van een zeester al energie. Als daar de trekkracht van de zeester bovenop komt, raakt de mossel dan ook betrekkelijk snel moe. Zodra de mossel de schelp iets opent, spuit de zeester maagzuur naar binnen.

Mosselen in Hoek van HollandDe Mossel trekt zijn schelp weer dicht en wordt nu al deels verteerd door de zure sappen van de zeester. Het duurt dan niet lang meer voordat de Mossel sterft, en de schelpdelen zich weer openen. Een derde vijand van de Mossel is de vleesetende slak, zoals onder andere de Tepelhoorn. De Tepelhoorn boort een gaatje in de schelp met zijn rasptong of radula, die bezet is met tandjes. Daarna wordt de inhoud door het gaatje leeggezogen en blijft de mosselschelp leeg achter.

Een nieuwe bedreiging is de Japanse oester; deze exoot maakt gebruik van hetzelfde substraat als de mossel maar filtert bovendien de mossellarven uit het water.

De mens is ook een vijand van de mossel, omdat de vangst schade toebrengt aan de populaties. Dit speelt minder mee bij gekweekte mosselculturen.

Hier halen wij onze Premier mosselen..